16 dec 2010

Joyce Meyer de vrouw met zelfvertrouwen

Een persoon waarvan haar of zijn leven veranderd door het lezen van een gewoon leesboek, dat zie ik niet snel gebeuren. Ik had ook niet verwacht dat dat mij zou overkomen. Het boek van Joyce Meyer De vrouw met zelfvertrouwen is echt prachtig. Ze onthult de schaduw die 1000 jaren op ons vrouwen ligt. Hoe ziet God ons? Zijn wij minder belangrijk? Moeten wij onderdanig zijn? Mogen wij in de bediening van God? Mogen wij bijbelstudie geven? Mogen wij prediken? Velen kerk gemeenschappen leren ons de verkeerde dingen. God wilt totaal niet dat wij onderdrukt worden of dat wij minder mogen dan de man. God ziet ons gelijk en God heeft heel veel vrouwen in Zijn dienst. Vanaf het Oude Testament tot nu en voor altijd. Veel vrouwen gaan ook van het geloof af, omdat hen wordt geleerd dat ze dit of dat niet mogen. Ze voelen zich minder waard dan een man. God ziet dat niet zo en doet Hem veel verdriet hoe vrouwen worden behandeld. Lees dit boek en je zal verrast staan hoeveel God van vrouwen houdt. Wij zijn gemaakt naar Zijn evenbeeld.

Genesis 1:26,27
Hij schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen. Hij zegende hen en zei tegen hen: 'Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de hemel en over alle dieren die op de aarde rondkruipen.'

Hij schiep de mens: man en vrouw. Zij zullen zeggenschap hebben over... Een vrouw komt niet van Pluto en is geen afval. En over het stuk dat de vrouw is gemaakt als helper hoef je ook niet als een iets minder op te vatten. Wat is God van de mens? Onze helper toch? Die taak heeft God ons vrouwen gegeven om te helpen. Een helper. Net als God! Het wordt ons verkeerd geleerd. God is een God van liefde en wij moeten goed zijn woord/schrift bestuderen. Onder gebed. En Genesis probeer het het eerste hoofdstuk andersom te lezen. Niet letterlijk anders om. Maar stap gewijs omhoog. Even kort samengevat. We beginnen vanaf de bodem:

De aarde was onherbergzaam. Een watervloed bedekte haar en er was diepe duisternis. De wind van God joeg over het water.

Dag 1 : God zei er moest licht zijn. Dus er was licht. God scheidde het licht van de duisternis. Zo ontstaat dag en nacht.

Dag 2 : God maakte een koepel om de aarde, de hemel.

Dag 3 : God scheidde het water en er ontstond land en zee. Toen kwamen er gewassen en vruchtdragende bomen.

Dag 4 : God maakte de zon, maan en sterren om dag en nacht te beheersen.

Dag 5 : God maakte zeedieren en vogels.

Dag 6 : God maakte tamme en wilde dieren. God maakte de man Adam. En als laatste maakte God de vrouw Eva. Zie je niet hoe het ophoog werkt. Net als een taart. Laag op laag. De cake, de vulling. De frosting over de hele taart heen. De chocolade schaafsels als finish touch. Zonder de schaafsels of sprinkles is de taart saai en niet zo mooi. Toch? Van onherbergzaam naar de vrouw toe. Niet dat de man minder is dan de vrouw, maar het mooiste heeft hij als laatste gemaakt. Haaaah! Toen ik hier achter kwam gingen er zoveel dichte deuren open. Er wordt ons zoveel verkeerd geleerd.

Ik vond het altijd al vreemd, want de God waar ik in geloof ziet ons als gelijken. God zijn dank ben ik er achter gekomen. De waarheid. Precies wat ik altijd al in mijn hart wist. Alles wordt in dit boek uitgelegd. Ook over wat Paulus heeft geschreven over de vrouw. Dat een vrouw moet zwijgen etc. Ik zou zeggen lees dit boek. Dit boek wordt voor de vrouw geschreven, maar het is zeker ook voor de man een verhelderend beeld.

Gods zegen voor iedereen.

0 comments:

Een reactie posten