12 jul 2010

Hoe voorkom je een instorting

Soms kunnen mensen en omstandigheden ons heel veel stress, uitputting, zorgen, woede en een gevoel van hopeloosheid geven, dat we letterlijk een meltdown (instorting) krijgen.

We krijgen zoveel stress, dat we in gewoontes vallen om de situatie te overleven. Als we een slechte gewoonte hebben ontwikkeld, zoals overmatig eten of zeg maar eetstoornissen krijgen (of roken, alcohol, drugs).

Alles wat ons lichaam ziek en onwel maakt. Dit zorgt er ook voor hoe wij ons voelen in een onze geest. Door niet goed voor ons lichaam te zorgen, zullen we ons depressief gaan voelen. Je zal je niet gelukkig voelen. Dit is niet goed voor ons en verhelpt de situatie ook niet. Hier volgt een lijst die je kan handhaven, die je situatie wel kan verbeteren, dat de stress en uitputting zal wegnemen.

1. Geef God al je problemen en zorgen.

1 Petrus 5:7 Werp al uw zorgen op hem Hij zorgt voor u.

2. Zorg ervoor dat je gedachte en inbeeldingen op orde zijn en niet door dolle, hou ze onder controle. De kracht heb je, want je gedachte en inbeeldingen zijn van jou.

2 Korintiërs 10:5 We schuiven redeneringen terzijde en alles wat hoogmoedig wordt opgeworpen tegen de kennis van God; we nemen elke gedachte gevangen om haar te onderwerpen aan Christus.

3. Bid en vraag aan de Here voor wijsheid, dit is ALTIJD een goed verzoek!

Spreuken 2:6 Want de Heer schenkt wijsheid, van hem ontvangen we kennise en inzicht.

4. Bepaal uitvoerig zelf je verstand, anders zal de Satan het voor je doen.

Kolossenzen 3:1-2 Als u met Christus bent opgewekt ten leven, streef dan ook naar wat boven is, waar Christus zetelt aan de rechterzijde van God. Houd voor ogen wat boven is en niet wat op aarde is.

5. Satan wilt dat we klein zijn of blijven, hij wilt dat we reageren met wraak - maar jij kan dit voorkomen, door te reageren hoe God ons zegt te doen.

1 Peter 3:9 Vergeld geen kwaad met kwaad; wordt u uitgescholden, scheld dan niet terug. Nee, wens de mensen liever het goede; dan zult u zelf het goede ontvangen waartoe God u geroepen heeft.

6. Vergeven is vrijheid, dus doe dit vaak!

Matteüs 6:14 Want als u anderen hun fouten vergeeft, zal uw Hemelse Vader ook u vergeven.

7. Vergeet niet, dat we midden in een spirituele strijd zitten, het is zoveel meer dan wat wij met de ogen zien.

Efeziërs 6:12 Want onze strijd gaat niet tegen mensen van vlees en bloed, maar tegen de overheden , de machten en de heersers van deze duistere wereld, tegen de geestelijke en bovenaardse machten van het kwaad.

Houd deze lijst in gedachte wanneer je de stress voelt groeien in je binnenste. Het is net als een snelkookpan, het begint met verwarmen, dan gaat het koken en wanneer iemand de deksel ervan afhaalt - BOEM! Het ontploft alle kanten op! Ik heb me heel vaak zo gevoeld en ik voel me soms nog steeds zo, maar door de hulp van de Here gaat het steeds beter en beter.

Deze post is orgineel geschreven door Tiffany (Huge Love) en ze heeft mij toestemming gegeven om deze post te vertalen naar het Nederlands. Alleen in het bovenste gedeelte van deze post, heb ik iets meer info geplaatst. Ik bezoek haar blog elke ochtend en ze is een geweldige zuster in Christus. Op deze manier steunen en helpen we elkaar. God bless you Tiffany and your family. Thank you so much for your inspiring words.

2 comments:

Zielseigenwijs on dinsdag, juli 13, 2010 zei

Waarschijnlijk ken je 'm al maar wilde 'm toch delen, vind 't zo'n mooi lied: 'Father Can You Hear Me' http://www.youtube.com/watch?v=-s7QNpqiqsc

Liefss xx

Supreme Heaven on dinsdag, juli 13, 2010 zei

Dank je wel, ik ga er naar luisteren.

Een reactie posten