5 jul 2010

Een gebroken hart

Een gebroken hart. Iemand heeft je verlaten, iemand heeft je bedrogen, iemand heeft tegen je gelogen, iemand heeft je mishandeld, iemand heeft je verkracht, iemand is overleden, iemand is ontvoert, iemand is verslaafd, iemand, iemand, iemand. We maken het allemaal mee. De één erger dan de ander, maar een gebroken hart is een gebroken hart.

Soms kunnen we ons zo verloren voelen. Je voelt geen warmte in je hart. Je hart doet pijn. Je hart is verscheurd en je vind niets meer leuk. Je vind niets gezellig. Je ligt dagen in bed of op de bank. Je ruimt je huis niet meer op. Alles wordt hoe je je van binnen voelt. Het lijkt het einde van je leven. Het lijkt, dat je je nooit meer anders gaat voelen.

Een dipje hebben op z'n tijd, is heel normaal, maar zodra er jaren voorbij gaan en jij blijft somber. Je bent letterlijk aan het dwarrelen. Je hart is zo kapot, dat je geen liefde meer voelt? Weet dan dat de duivel zwaar met je bezig is! Hij wilt je ziel! Hij geeft je al deze pijn, de ondragelijk pijn. De pijn die alleen maar met de dag erger word. Je voelt je verloren. Je denkt dat niemand van je houdt! Dat je het niet waard bent. Dat je een fout bent! Dat nooit niemand echt van jou zal gaan houden. Je bent niets. Dat fluistert de Satan (Gods vijand) in je oren! Hij wilt dat je dood gaat en dat hij jouw ziel heeft. Een ziel die niet mee gaat naar de hemel. Dat is Satans plan om zoveel mogelijk zielen te verzamelen! Onthou dat heel goed! Dus wat moet je doen om van deze zwarte wolk af te komen?

Ten eerste weet, dat je het wel waard bent, anders was je niet geboren! God heeft jouw gemaakt! Hoe kan je dan denken dat JIJ het niet waard bent. Natuurlijk ben je dat wel, want God heeft jou gemaakt! Je bent een uitverkorene! Yes! God houd zoveel van jou en hij wilt dat je een gelukkig leven op aarde hebt, samen met Hem. Jij bent Zijn kindje! Dus je hoeft nooit te denken dat niemand van je houd. God houd van jou en oprecht. God is geen leugen of bedrieger. Dat is de mens! Al kan je niemand in deze wereld vertrouwen. God wel. Ik weet waar ik het over heb, want ik ben heel ver weg geweest en ik dacht al deze dingen. Nog steeds hoor ik dit soms in mijn hoofd, maar nu zeg ik: "Ga weg Satan! Je bent niet welkom! In de naam van Jezus Christus en de Heilige Geest!"

Een gebroken hart hoort bij het plan van de Satan. Zorg ervoor dat God diep in je leven zit. Zorg ervoor dat je met Hem ontwaakt (ochtend gebed) en dat je gaat slapen met Hem (avond gebed, het sluiten van de dag). Zorg ervoor dat hij nummer 1 in jouw leven is. Dit is waar ik ook mee bezig ben, want ik weet dat een leven met de Satan, alleen maar pijn en verdriet met zich meeneemt (Gods vijand weet dat je in God geloofd, dus zal hij alles doen om jouw ziel te krijgen). Al denk je dat je niets meer voor te leven hebt (wat niet waar is, dat word je ingefluisterd door Gods vijand), dan is dat eigenlijk heel mooi (goed lezen en begrijpen), als je niets meer voor te leven hebt, dan kan je God een kans geven! Bedoel je hebt toch al zoveel pijn, dan kan je net zo goed, op je knieën gaan, stort je hart uit bij God. Ga naar de kerk of praat met een Christen en loop gewoon die weg mee. Bedoel je hebt het gevoel dat je niets meer voor te leven hebt, dan kan je God een kans geven. Je zal zien dat al het verdriet, heel het duistere om je heen weg zal trekken en dat je leven stralen van licht begint te krijgen, voor dat je het weet zal je leven stralen als de zon. God haalt al je verdriet en pijn weg. Het lijkt onmogelijk, maar voor God is alles mogelijk. Al lijkt jouw probleem het ergste van het ergste. Deze problemen zijn niet nieuw voor de wereld en er is altijd iemand die het nog erger heeft, maar God heeft het heelal, hemel en aarde gemaakt. Hij heeft ons gemaakt, de dieren, de natuur etc. Denk je dan dat jouw probleem voor Hem onmogelijk is? Jouw probleem is voor God niets, dat is in minder dan een oogwenk weg. Hij kan alles! Geloof in Hem en vertrouw in Hem. Praat met Hem. Hij wilt daar voor jou zijn, maar jij moet zelf naar Hem gaan en pak Zijn hand. Je bent het waard, je bent geliefd en je bent door Hem zelf gemaakt. Voor jou heeft hij mooie plannen, dus ga naar Hem toe en je hart zal geheeld worden. Voor elke ziel die gered word, is een feest in de Hemel. Heel de hemel juicht als een ziel tot bekering is gekomen. De hemelse bewoners zijn zo blij dat je naar huis bent gekomen en ooit ga je ze persoonlijk ontmoeten. Hoe gaaf is dat!

2 comments:

Unknown on maandag, juli 05, 2010 zei

Mooi om je blog te lezen! Je nieuwe leven.

Groetjes,
Petra

ps: Ik heb je trouwens gevonden via de weblog van 'frisse kijk op oude waarheden'. je had daar een reactie achtergelaten. Vandaar..

Supreme Heaven zei

@Petra Dank je wel :). Het voelt ook veel beter het nieuwe leven.

Een reactie posten